A 22. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny meghirdetése

A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében 2012. november 13-án a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) 22. alkalommal hirdette meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt a rendezvényt támogató Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala konferenciatermében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az MTVA közreműködésével.

Az eseményt dr. Bendzsel Miklós, az SZTNH elnöke nyitotta meg, aki kiemelte, hogy áttekintve az elmúlt két évtized díjazottainak további szakmai pályáját, elmondható, hogy évről-évre egyre több pályamű kidolgozása vezetett később iparjogvédelmi jogszerzéshez, ezek aránya a kezdeti mintegy 20%-ról közel 66%-ra nőtt - ami nemcsak örvendetes tény, hanem hasznos is a későbbi piaci sikerek elérése érdekében.

Pakucs János, a szervezőbizottság elnöke és a MISZ tiszteletbeli elnöke hivatalosan is meghirdette a versenyt és ismertette annak feltételeit: egyénileg vagy kétfős csapatokban indulhatnak az 1992. október 1.-1999. augusztus 31. között született, Magyarországon tanuló vagy végzett, illetve határon túli magyar fiatalok. A nyertesek pénzjutalmat (a díjalap közel 2,5 millió Ft), valamint 20 többletpontot kapnak az egyetemek vagy főiskolák műszaki, természettudományi karára történő jelentkezésükkor. A legjobb legfeljebb három pályázat pedig részt vehet a 2013. évi EU Fiatal Tudósok Versenyén Prágában, valamint további tudományos nemzetközi rendezvényeken.

A hazai verseny első beadási határideje 2013. január 7., amikorra legfeljebb két oldalban kell ismertetni a megoldandó természettudományos, műszaki problémára irányuló elképzelést. (A részletes felhívás a www.innovacio.hu portálon olvasható.)

A rendezvényen Ivánka Gábor delegációvezető értékelte a 2012. évi EU Fiatal Tudósok Versenyét, majd bemutatkoztak a 2012-ben rendezett nemzetközi versenyeken sikeresen szerepelt magyar fiatalok - Köpenczei Gergő és Énekes Péter, a Nemzetközi Tudományos és Innovációs Verseny (Intel ISEF) díjazottai, Kecsenovity Egon, a London International Youth Science Forum döntőse és Papp Gergely, a 24. EU Fiatal Tudósok Versenyének különdíjasa.

2012/11/14